Stiati ca salteaua este la fel de importanta precum patutul bebelusului? Desi unele modele de patuturi au deja inclusa salteaua, in cazul in care le achizitionati separat, trebuie sa aveti in vedere unele aspecte importante in alegerea pe care urmeaza sa o faceti.

Sanatatea copilului depinde si de saltea, avand in vedere faptul ca o foarte mare parte a timpului o va petrece in patut. Specialistii afirma ca cel putin jumatate de zi bebelusii stau in pat, chiar pe salteaua pe care o achizitionati. Timpul alocat somnului poate ajunge chiar la 18 ore pe zi.

Alegeti cu grija dimensiunea saltelei! Aceasta trebuie sa se incadreze perfect in cadrul patutului, fara a lasa spatii libere, deoarece copilul poate chiar sa se sufoce.

Nu optati pentru saltele prea moi! Salteaua pentru patutul bebelusului trebuie sa fie ferma - in acest fel va fi redus riscul de sufocare.

Salteaua din fibra de cocos

In ceea ce priveste tipurile de saltele pentru bebelusi existente pe piata, le putem imparti pe 3 categorii: saltele cu arcuri, din spuma si din fibra de cocos.

Saltelele din fibra de cocos au devenit tot mai preferate de catre parinti si sunt si recomandarea pe care o fac medicii din toata lumea pentru un somn linistit si confortabil al bebelusului. Acestea au in componenta lor un strat interior de fibra de cocos, acoperit cu latex si o husa din bumbac.

De ce sunt speciale aceste saltele? Pentru faptul ca sunt realizate din componente naturale 100%, fara materiale sintetice care ar putea dauna bebelusului. In ziua de azi interesul pentru produsele naturale este tot mai mare, in special in ceea ce priveste copiii.

Un alt aspect deosebit de important este si faptul ca fibra de cocos nu este moale. Datorita duritatii acesteia, salteaua nu isi va modifica forma in timp, ci si-o va mentine. Asadar, nu va trebui inlocuita curand, asa cum se poate intampla in cazul saltelelor pe arcuri sau din spuma.

Ar mai fi de precizat si faptul ca aceste saltele nu supraincalzesc corpul bebelusului, deoarece aerul circula foarte bine printre fibrele de cocos, nemaifiind nevoie de orificii de ventilare.

Te intampinam cu o intreaga colectie de saltele din cocos in cadrul magazinului nostru online, de dimensiuni si grosimi diferite si intr-o varietate de nuante. Alegeti-o pe cea care se potriveste mai mult patutului pe care il aveti!